Colleen Lachowicz, een democratisch kandidate van de Senaat in de Amerikaanse staat Maine, ligt momenteel onder vuur van de republikeinse partij in Maine, omdat ze het computerspel World of Warcraft speelt. In een artikel op de website Maine GOP haalt de republikeinse partij hard uit naar Lachowicz, die volgens hun "een tijdrovend dubbelleven" zou leiden.

De site is van mening dat de democrate indirect door haar avatar leeft, om hun punt te maken hebben ze een lijst van forumreacties opgesomd, die Lachowicz gemaakt heeft via haar karakter.

David Sorensen, een woordvoerder van de republikeinse partij, heeft de forumreacties gelezen en twijfelt aan de volwassenheid en bekwaamheid van Lachowicz om belangrijke beslissingen voor de mensen in Maine te nemen. De Republikeinse partij is een website begonnen, ColleensWorld.com, waar alle online activiteit van Lachowicz kan worden gevolgd.

In een reactie hierop zegt Colleen Lachowicz: "Het rare is dat de Republieken het op mijn hobbies gemunt hebben en niet over hun praktijken toen ze Augusta (de hoofdstad van Maine) bestuurden de afgelopen twee jaar. In plaats van het praten over wat ze doen voor de mensen van Maine, maken ze mij belachelijk voor het spelen van een videogame".