1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ziggo gaat vanaf 1 november de proef met klantenhotspots uitbreiden, waardoor iedereen wonend in Groningen kan deelnemen aan het project. Vanaf die datum zal het aantal hotspots meer dan 10.000 stuks bedragen, waardoor Groningen de grootste publieke hotspot van Nederland wordt.

Op 14 november zal Ziggo de proef uit gaan breiden naar 18.000 gebruikers, waardoor dus zonder extra kosten gebruik gemaakt kan worden van elkaars WiFi. Ziggo wil met de proef kijken wat het gezamenlijke bereik van de routers is, tevens is het bedrijf benieuwd naar de ervaringen van klanten die kiezen om mee te doen met de proef.

De proef duurt drie maanden en Ziggo geeft aan dat het minimaal 2000 deelnemers nodig heeft om de test goed uit te voeren. Als de resultaten positief blijken te zijn, zal Ziggo waarschijnlijk verder gaan met de invoering van klantenhotspots, ook buiten de stad Groningen.

Klanten moeten zich eerst opgeven via Ziggo als ze mee willen doen aan de test, pas dan kunnen zij ook gebruik maken van andere klantenhotspots.