1 min

Tags in dit artikel

,

Ruzie tussen twee hackersgroepen heeft ertoe geleidt dat de lv0-sleutels van de PlayStation 3 gepubliceerd zijn. Hiermee is het mogelijk om custom firmware te ondertekenen en kunnen gekraakte PS3’s weer toegang krijgen tot het PlayStation Netwerk.

The Three Musketeers, een hackersgroep die de lv0-sleutels al enige tijd in handen had, kwam er achter dat een andere hackersgroep, BlueDiskCFW, ook over de lv0-sleutels zou beschikken. The Three Musketeers wilde in eerste instantie de lv0-sleutels niet online zetten, maar toen ze hoorden dat BlueDiskCFW geld aan de hack wilde verdienen, werd alsnog besloten om de sleutels te publiceren.

Sony zit nu met de gebakken peren, want naar verluidt is er naast de lv0-sleutels geen andere mogelijkheid voor het bedrijf om firmware als legitiem te markeren en toegang te verlenen tot het PlayStation Netwerk. De lv0-sleutels worden tijdens de fabricage van de consoles in de Cell-processoren gezet, een simpele software-update met nieuwe sleutels lijkt daarom geen oplossing.

Sony heeft nog geen reactie gegeven betreffende het uitlekken van de lv0-sleutels.