1 min

Eerder al maakte Microsoft de beslissing om Office te pre-installeren op alle Windows RT-apparaten. Deze lijn trekt het bedrijf nu ook door naar Windows Phone 8. Iedereen die een Windows Phone 8-apparaat koopt van Nokia, Samsung of HTC, krijgt het Office-pakket standaard meegeleverd.

Op de Office Next-blog van Microsoft wordt dieper ingegaan op de functies die Windows Phone 8-gebruikers terug kunnen zien in de mobiele versie van Office. De Office Hub is een verzamelplek van alle Office-applicaties, hier kan snel bijvoorbeeld Word, Powerpoint of Excel opgestart worden. Wanneer gebruik gemaakt wordt van een Office 365-abonnement, kan je documenten gemaakt op bijvoorbeeld de PC-versie van Office 2013 openen op het Windows Phone 8-equivalent.

Het blog gaat verder ook over een aantal specifieke verbeteringen in de Office-software voor Windows Phone 8. Powerpoint heeft bijvoorbeeld een portret-modus gekregen waar ook notities kunnen worden bijgevoegd en er zijn slide-thumbnails toegevoegd om makkelijker tussen slides te kunnen navigeren.

Excel heeft een vernieuwd aanraakvriendelijk uiterlijk gekregen, hiermee is het sneller en makkelijker om een selectie te maken of kolommen te verkleinen of vergroten. Word krijgt een volledige schermweergave functionaliteit en OneNote is opgesplitst in een aparte applicatie, deze valt echter buiten de Office Hub.