2min

Microsoft heeft nu ook een previewversie beschikbaar gemaakt van Office voor Windows 10. Het gaat om versies van Word, Excel en Powerpoint die zijn geoptimaliseerd voor aanraakgevoelige schermen. Deze preview versies kunnen nu worden geïnstalleerd via de nieuwe Windows Store in Windows 10.

Microsoft heeft vorig jaar Office voor de iPad uitgebracht en vorige maand Office voor Android-tablets, na eerst twee concurrenten te hebben voorzien van Office is nu ook Windows 10 aan de beurt. De previewversie van Office voor Windows 10 is geoptimaliseerd voor aanraakgevoelige schermen en meerdere schermformaten. Zo werken de apps op zowel een smartphone, tablet als laptop.

Office voor Windows 10 is op dit moment echter nog niet te testen op een smartphone aangezien er nog geen preview van Windows 10 voor smartphones beschikbaar is gekomen. Deze versie wordt echter wel binnen enkele weken verwacht, waarschijnlijk rond de Mobile World Congress in Barcelona.

Met Office voor Windows 10 kan je net als op de iPad en Android-tablets alleen de basismogelijkheden van Office gebruiken. Als je echt een uitgebreide Office-ervaring wil moet je een Office 365-abonnement afsluiten. Met zo’n abonnement kan je een volwaardige Office-versie op je Windows- of Mac-computer installeren. Voor Windows is er op dit moment Office 2013 beschikbaar en voor de Mac Office for Mac 2011. Later dit jaar moet voor beide besturingssystemen Office 16 beschikbaar komen.

Het Office voor Windows 10-pakket bestaat op dit moment uit Word, Excel en Powerpoint maar daar moeten later nog OneNote en Outlook bijkomen. OneDrive wordt standaard meegeleverd met elke Windows 10-instalaltie.