1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op Twitter zijn momenteel veel iOS-gebruikers aan het klagen over de Facebook-applicatie voor hun iPod, iPad of iPhone. De applicatie crasht direct bij het opstarten wanneer de timeline geladen wordt. Een oplossing lijkt vooralsnog niet voorhanden.

De problemen lijken niet in de applicatie zelf, noch in iOS te zitten, maar in de servers van Facebook. Vooralsnog is er noch vanuit Apple, noch vanuit Facebook een bericht over de crashende applicaties naar buiten gebracht.

Apple bracht vanavond ook iOS 6.0.1 uit, maar het probleem vindt niet alleen plaats bij gebruikers die reeds een update hebben uitgevoerd. Ook het originele iOS 6 zorgt direct voor crashes.

Update:
Een tijdelijke remedie voor het probleem met het inladen van de timeline van Facebook lijkt het opstarten van de applicatie in landschapsmode. Mocht de applicatie nog steeds crashen, dan is het aan te raden om deze helemaal af te sluiten. Dit doe je door dubbel te klikken op de home-knop, het Facebook-icoon lang ingedrukt te houden en op het rode bordje te drukken. Vervolgens start je de applicatie opnieuw op, natuurlijk in landschapsmode.

Update 2:
De problemen lijken opgelost te zijn, het is weer mogelijk om de timeline te updaten met iOS-apparaten.