1 min

In een bericht op de officiële Xbox-webpagina liet Microsoft gisteren weten dat de afgelopen zeven dagen een nieuw record is gezet in het aantal uur dat mensen doorbrachten op Xbox Live. Dit komt voor een groot deel door de lancering van een aantal grote gametitels waaronder Halo 4.

Microsoft’s Marc Whitten heeft laten weten dat mede dankzij de lancering van zowel Halo 4 als Call of Duty: Black Ops II, de Xbox Live gemeenschap in een week tijd bij elkaar opgeteld 442 miljoen uur op Xbox Live heeft doorgebracht. "Ik ben trots om te kunnen melden dat in de week van 6 tot 13 november onze leden meer tijd op Xbox Live (zowel gaming als het bekijken van media) hebben doorgebracht dan alle andere weken in de geschiedenis van de Xbox Live dienst. In totaal gaat het om 442 miljoen uur.", meldt Whitten.

Verder laat Whitten ook weten dat het bedrijf in het afgelopen jaar gemiddeld 9,4 miljoen mensen per week gebruik maken van de online multiplayerfunctie van spellen op Xbox Live. Ook zouden in de 10 jaar dat Xbox Live actief was, wereldwijd 14,5 miljard achievements behaald werden met een gecombineerde spelscore van 270 miljard punten.