1 min Applications

‘Windows Phone 7.8 heeft RTM-status bereikt’

De eerste Windows Phone 8-toestellen hebben hun weg naar de winkels inmiddels gevonden, details rondom de functionaliteiten en de lancering van Windows Phone 7.8 blijven daarentegen nog schaars. Nu blijkt volgens geruchten dat de Windows Phone 7.8-update de fase Release-To-Manufacturer (RTM) heeft bereikt.

Tijdens een evenement voor ontwikkelaars, dat in Singapore door Microsoft en Nokia gehouden werd, heeft een Nokia-werknemer gezegd hebben dat Windows Phone 7.8 eerder deze week de RTM-status zou hebben gekregen.

Er van uit gaande dat dit gerucht waar zou zijn, kan dit betekenen dat we de update in de komende weken kunnen verwachten. Dit gaat overigens wel in tegen de informatie in het Twitter-bericht wat Microsoft Brazilië eerder naar buiten bracht. In dit bericht stelde de afdeling dat de update naar Windows Phone 7.8 in het eerste kwartaal van 2013 zou verschijnen.

Naast de aankondiging dat Windows Phone 7.8 de RTM-status zou hebben gekregen, liet de anonieme Nokia-werknemer ook nog weten dat Internet Explorer 9 de standaardbrowser zou gaan worden, dit omdat Internet Explorer 10 gebruik maakt van hardwarematige acceleratie die Windows Phone 7-hardware niet ondersteunt. Deze uitlating komt overeen met eerdere informatie op een gelekte slide van een Nokia presentatie.

Bron:Neowin