Microsoft kondigde gisteren eindelijk de officiele lanceerdatum aan voor zijn Windows Phone 7.8 update en maakt hiermee een einde aan alle geruchten over een lancering die nog dit jaar zou zijn. De update naar versie 7.8 is bedoeld voor alle toestellen met Windows Phone 7.5 en moet een brug slaan tussen Windows Phone 7 en Windows Phone 8.

De update van Windows Phone 7.5 naar Windows Phone 7.8 zal begin januari volgend jaar gelanceerd worden, niet eerder dus zoals vele geruchten meldden. De nieuwe software zal komen met de mogelijkheid om de Live Tegels te vergroten en verkleinen, één opvallende functionaliteit die ook in Windows Phone 8 zit. Daarnaast zullen ook een aantal nieuwe themakleuren worden toegevoegd en wordt de beveiliging aangescherpt voor gebruikers van Microsoft Exchange.

Ook al zal Windows Phone 7.8 niet alle verbeteringen bevatten die met Windows Phone 8 zijn geïntroduceerd, deze versie zal er in ieder geval voor zorgen dat trotse eigenaren van bijvoorbeeld de Lumia 900 niet de gehele Windows Phone 8-ervaring aan hun neus voorbij zien gaan.