Eerder schreven we nog over de Lumia 800-smartphones die een update naar Windows Phone 7.8 klaar hadden staan om te downloaden. Dit blijkt na navraag een update te zijn die enkel voor een select aantal telefoons geldt.

Nieuwssite Neowin vroeg Microsoft om commentaar omtrent de verrassende vroegtijdige Windows Phone 7.8-update die een select aantal Lumia 800-gebruikers binnen kregen, dit omdat de originele lancering van deze update voor begin 2013 gepland stond. Microsoft liet weten "druk bezig te zijn met testen van de update om deze op zijn vroegst begin 2013 te lanceren."

Tweakers poogde daarentegen om informatie bij Nokia los te krijgen, zij kregen een ander antwoord. Volgens Nokia betreft het hier een update die alleen beschikbaar is voor eigenaren van een zogenoemd pre-productiemodel. Deze telefoons zijn geproduceerd voordat deze officieel in de winkel lagen en zijn bedoeld als testexemplaren voor ontwikkelaars en media.

De officiële lancering van de Windows Phone 7.8-update blijft gewoon staan voor begin 2013. Dan pas zal de update publiekelijk beschikbaar zijn. "Wij reageren hierop omdat mensen anders teleurgesteld zijn en zitten te wachten op de update", aldus Nokia, dat er dus een andere strategie op nahoudt dan partner Microsoft.