1 min Applications

‘Kleinere Nintendo Wii komt in december’

Er gaan geruchten dat Nintendo plannen heeft om een herontwerp te lanceren van de oude Wii-spelconsole. Nintendo World Report laat weten van bronnen te hebben vernomen dat een Wii Mini gelanceerd zal worden op 7 december.

De Wii Mini zal een nieuwe compacte variant zijn van de originele Wii-spelconsole, deze zal gebundeld worden met een Nunchuk, Wii Remote Plus en een beschermhoes voor de afstandsbediening. Dit gerucht komt voor velen als een verrassing, dit omdat Nintendo druk bezig is de attentie van het publiek te richten op zijn nieuwe Wii U-console die al enige tijd beschikbaar is in de Verenigde Staten en dit weekend in Europa gelanceerd zal worden.

Dat wil overigens niet zeggen dat het gerucht niet plausibel is, het is prima voor te stellen dat het bedrijf nog wat geld wil persen uit de voorganger van de Wii U, vorig jaar onderging de Wii eveneens een herontwerp, waarbij de console een stukje dunner gemaakt werd.

Als het Japanse bedrijf inderdaad plannen heeft om deze Wii Mini in december op de markt te brengen, is te verwachten dat binnen korte tijd een officiële aankondiging van Nintendo plaats zal vinden.

Bron:TechRadar