1 min

Het zat er al een beetje aan te komen met het voorval van Best Buy maar het is eindelijk officieel, gisteren bracht Nintendo het verlossende woord en kondigde de Wii Mini aan. Een klein detail, de Wii Mini zal in voorlopig alleen in Canada gelanceerd worden. Of de Wii Mini ook naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk.

De Wii Mini komt geleverd met een rode Wiimote Plus controller, rode Nunchuck, Sensor balk, een stroom adapter en een standaard composiet kabel. De kleinere compacte Wii komt wel met een aantal concessies op de markt, zo ontbreekt ieder spoor van enige internetconnectiviteit en is ook de mogelijkheid om de oudere GameCube spellen te spelen is geschrapt. Veel gebruikers zullen echter weinig bezwaar hebben tegen het ontbreken van deze functionaliteiten.

Het lijkt er vooralsnog sterk op dat Nintendo de Wii Mini alleen in Canada zal lanceren, Nintendo liet geen enkele informatie los over een mogelijke lancering in de rest van de wereld. De Wii Mini zal vanaf 7 december voor 99 dollar verkocht worden in Canada. Het is nog even afwachten wat Nintendo’s plannen zijn met de Wii Mini voor de rest van de wereld.