1 min

BlueStacks, het bedrijf achter de Android-applicatiespeler voor Windows 8, brengt mogelijk ook ondersteuning voor Android op Windows RT-apparaten.

Begin dit jaar liet BlueStacks al weten plannen te hebben om een applicatiespeler te ontwikkelen die de gebruiker in staat zou stellen om Windows 8 pc’s gebruik te kunnen laten maken van applicaties die gemaakt zijn voor Google’s Android-besturingssysteem. Later liet BlueStacks weten ook een deal te hebben gesloten met AMD, welke er voor zorgde dat ook ondersteuning voor op AMD-gebaseerde Windows 8-systemen een feit zou worden.

Blijft er een grote vraag over, wat gebeurt er met de Windows RT-tablets, zoals bijvoorbeeld de Surface van Microsoft zelf. Deze vraag werd gesteld op het ondersteuningsforum van BlueStacks, waarop een antwoord van BlueStacks volgde: "We denken er over om BlueStacks in het volgend jaar ook voor Windows RT aan te bieden."

Hoeveel mensen er al gebruik maken van BlueStacks voor Windows 8, is niet bekend gemaakt door het bedrijf. Overigens heeft BlueStacks ook een versie beschikbaar gemaakt voor Mac OS X, maar deze bevindt zich tot op heden nog in de alpha-fase.