Microsoft heeft recentelijk een blogpost gepubliceerd waarin ontwikkelaars aangespoord worden om gebruik te maken van de Share-charm van Windows 8. Deze charm is een nuttige, maar vaak over het hoofd geziene functionaliteit van het nieuwe besturingssysteem.

Er zijn een groot aantal verschillende dataformaten die kunnen worden aangeroepen met de Share-charm, hieronder vallen onder meer een URI of een bitmap- of HTML-bestand. Microsoft stelt: "Wij moedigen ontwikkelaars aan om gedeelde content in zoveel mogelijk dataformaten aan te bieden, op deze manier kunnen meer applicaties gebruik maken van de content in applicaties."

Microsoft gebruikt als voorbeeld Windows 8-app Food with Friends, de startpagina van deze app toont een kalender-applicatie die gebruikers laat weten hoe laat het diner is en waar deze plaats zal vindent. Deze applicatie kan bijvoorbeeld ook via Facebook een bericht sturen aan vrienden.

Microsoft gelooft dat ondersteuning voor de Share-charm in Windows 8-applicaties belangrijk is: "Door ondersteuning voor de Share-charm heeft een applicatie een competitief voordeel, omdat deze dankzij de deelfunctie een groter publiek bereiken kan."