1 min

Het succes van een besturingssysteem tegenwoordig, het zij voor een mobiel apparaat of een echte computer is of bepaalde apps beschikbaar komen op het platform. Zo was het voor Microsoft al goed nieuws toen Twitter met een officiële app naar Windows 8 kwam, maar een Facebook app liet op zich wachten. Vandaag kon Microsof dan eindelijk bekendmaken dat er een Facebook app onderweg is, net als een Flipboard app.

Zowel Facebook als Flipboard werken beide aan een native Windows 8 app die later dit jaar beschikbaar moet komen. Hiermee voegt Microsoft opnieuw twee grote apps toe aan het Windows 8 besturingssysteem. Zeker de komst van de Facebook-app zal een positief effect hebben op het gebruik van de Windows Store.

De Flipboard app kent in Nederland wel enige populariteit maar is vooral in het buitenland erg groot. Hiermee kunnen eenvoudig nieuwsartikelen van allerlei verschillende uitgevers gemakkelijk worden gelezen. Wederom een app die een goede bijdrage levert aan de Windows Store.

Microsoft is op dit moment vooral zelf de grootste leverancier van degelijke en goede apps. Het bedrijf heeft met Windows 8.1 echter opnieuw stappen gezet in het nog laagdrempeliger maken van het bouwen van Windows 8 apps.