1 min

Een hacker met het alias Virus_HimA geeft aan toegang te hebben tot de servers van Yahoo. Hierdoor ligt er mogelijk een ontzettend groot aantal gebruikersgegevens op straat, mocht de hacker besluiten om gegevens te openbaren.

De hacker openbaarde de kraak van de Yahoo-servers op Pastebin. Virus_HimA geeft daar onder andere aan niet uit te zijn op geld of naamsbekendheid. Echter wil hij er wel voor zorgen dat grote online diensten hun verantwoordelijkheid nemen en de gebruikersgegevens beter beschermen. Virus_HimA geeft aan dag en nacht bezig te zijn met het zoeken naar zero-day exploits en dat hij tot op heden enkele tientallen kwetsbaarheden heeft gevonden bij onder andere Adobe, Microsoft, Yahoo, Google, Apple en Facebook.

Virus_HimA meldde afgelopen maand een lek bij Adobe, waarbij hij aangaf toegang te hebben gekregen tot gebruikersgegevens van Adobe-forumbezoekers. Nadat door Adobe in de ogen van de hacker niet consequent genoeg werd opgetreden, publiceerde uit een klein deel van de gegevens. Hierna besloot Adobe de site plat te leggen en de problemen direct aan te pakken.

Voor Yahoo hanteert Virus_HimA eenzelfde strategie, omdat de hacker denkt genoeg krediet te hebben opgebouwd om serieus genomen te worden. Virus_HimA plaatste enkele screenshots, waar hij mee probeert aan te tonen dat hij een aantal servers van Yahoo heeft gehackt. Het lijkt aannemelijk dat Virus_HimA de buitgemaakte gegevens openbaar maakt als Yahoo het geleverde bewijs wegwuift.