Hackulous, het bedrijf achter de populaire applicatie Installous, heeft besloten om de deuren te sluiten. Installous is een applicatie welke op een iOS-apparaat dat gejailbreakt is, te downloaden is via Cydia. Installous wordt gebruikt om betaalde applicaties uit de App Store te installeren zonder kosten te moeten maken.

Het sluiten van Installous is een kleine overwinning voor partijen die zich hard maken voor auteursrechten. Hackulous heeft een statement de deur uit gedaan over het sluiten van het bedrijf en Installous: ‘We zijn bedroefd dat we aan moeten kondigen dat Hackulous ophoudt met bestaan. Na vele jaren is onze community stil komen te staan en de forums zijn een spookstad geworden. Het is moeilijker geworden om ze te onderhouden en online te houden, ondanks de toewijding van het bestuur. We zijn ontzettend dankbaar voor de steun die we hebben mogen genieten en hopen dat nieuwe, betere communities zullen ontstaan in onze afwezigheid.’

Op de Facebook-pagina van Installous bespreken trouwe gebruikers hun verlies. Daarnaast wordt er ook al direct naar alternatieven voor Installous gekeken, zo hard als de wereld van de piraterij is.