Valve heeft ontwikkeling Linux Steam Box bevestigd

Valve heeft bevestigd dat het bezig is om een op Linux gebaseerde Steam Box te ontwikkelen. Deze box zal niet alleen een console zijn voor onder de televisie maar ook fungeren als gameserver voor andere toestellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met meerdere televisies en controllers te spelen met slechtd één Steam Box. Mogelijk wordt het ook mogelijk met tablets gebruik te maken van de Steam Box.

Het is dus mogelijk om de Steam Box op verschillende platformen te gebruiken. CEO van Valve, Gabe Newell, geeft aan dat het bedrijf ook gebruik gaat maken van biometrische-sensoren in speciale controllers die het bedrijf wil ontwikkelen. Dit om de spelervaring van gebruikers nog meer dimensie te geven. Hij zegt:"Biometrie voegt meer communicatie toe tussen het spel en de gebruiker, in het bijzonder op manieren waar de speler geen benul van heeft".

Hoe deze controllers precies gaan werken of hoe ze eruit zien is nog onduidelijk. Het ligt voor de hand dat er in elk geval een bewegingsgevoelige controller zal komen. Maar wellicht kan de controller straks ook afvangen hoe intensief een controller wordt vastgehouden of kan het de hartslag van de gamer meten.

Ook geeft Newell aan dat er waarschijnlijk drie versies van de Steam Box uit gaan komen. Een "Goede", een "Betere" en een "Beste" versie. De bedoeling is dat de "Goede" versie op den duur gratis aangeboden zal worden, echter zal deze in het begin ongeveer 99 dollar kosten. De "Betere" versie gaat ongeveer 300 dollar kosten en de "Beste" versie kan oplopen tot hetgeen een gebruiker ervoor over heeft. Ook zal Valve gaan samenwerken met partners om de Steam Boxen op de markt te brengen, het bedrijf gaat ze dus niet zelf fabriceren en vermarkten. Wanneer de eerste Steam Box te koop zal zijn is echter nog steeds de grote vraag.

Bron:The Verge