2min

Tags in dit artikel

, ,

Valve gaat vanaf morgen beginnen met het verschepen van 300 Steam Machines naar 300 geselecteerde deelnemers van het bètatestprogramma. Tegelijkertijd zal Steam OS beschikbaar komen om te downloaden.

Vanaf morgen zal Valve beginnen met het verschepen van 300 Steam Machines, naar een vooraf geselecteerde groep fans. Mensen die geselecteerd zijn zullen vandaag een e-mail ontvangen waarin het goede nieuws aan hen wordt medegedeeld. Door restricties kunnen er alleen consoles verscheept worden aan gebruikers binnen de Verenigde Staten.

Voor de mensen die niet geselecteerd worden voor het testen van de Steam Machine is er echter ook goed nieuws: Valve maakt bekend dat Steam OS ook vanaf morgen te downloaden zal zijn. Het bedrijf achter titels als Half Life en Portal voegt aan deze aankondiging wel toe dat het moeilijk is om het besturingssysteem te installeren en "tenzij je een onverschrokken Linux-hacker bent, raden we je aan om te wachten tot 2014 om het uit te proberen."

Steam OS is een besturingssysteem gebaseerd op Linux. De Steam Box maakt het mogelijk om spellen die via de Steam-dienst worden aangeboden te spelen op je televisie. Dit gebeurt doordat een PC de mogelijkheid krijgt om de spellen naar het Steam-kastje voor je televisie te streamen.

Om niet in te leveren op de beleving van het spel heeft Valve een controller ontwikkeld die een geschikte vervanging zou moeten zijn voor de muis- en toetsenbord-combinatie die PC-gamers gewend zijn. De controller maakt gebruik van twee touchpads in plaats van de bekende analoge sticks van andere consoles, om zo preciezere besturing te bieden.

Doordat het bedrijf de woonkamer van consumenten probeert te veroveren wordt de concurrentie aangegaan met bedrijven als Sony, Microsoft en Nintendo. Niet iedereen is er echter van overtuigd dat Valve met hun console een bedreiging kan vormen voor de consoles van bovenstaande bedrijven.

De Steam Machines die morgen verscheept worden zijn nog prototypes. Op 6 januari zal de commerciële Steam Machine getoond worden.