Valve wil met zijn Big Picture-functionaliteit een nieuwe game-ervaring naar de huiskamer brengen, maar daar wil de game-uitgever het niet bij laten. Gabe Newell, CEO van Steam, wil ook op de proppen komen met kant-en-klare gamesystemen.

In een gesprek met Kotaku laat de CEO van Steam weten dat alle hardware van de hand van Steam een "sleutelklare oplossing" met een "gecontroleerde omgeving" zal worden, vergelijkbaar met een spelconsole. De uitspraak van Newell mag dan wel geen confirmatie van de al vaak genoemde Steam Box genoemd worden, het zet in ieder geval wel kracht bij de geruchten over een mogelijke console van de uitgever, waarover we in maart van dit jaar nog over schreven.

Newell denkt overigens niet dat zijn bedrijf de gehele gamingmarkt in handen zal krijgen, wel verwacht hij dat meerdere bedrijven in 2013 zullen beginnen met het verkopen van computers die speciaal bedoeld zullen zijn voor gebruik met de TV en dat deze het gebruik van de Steam-software verder zullen begunstigen.