Skype voor Windows en Mac hebben een nieuwe update gekregen in de vorm van Skype 6.1. Voor gebruikers van Windows betekent dit integratie van Outlook, Mac-gebruikers kunnen vanaf heden direct bellen vanuit internetbrowser Safari.

De Skype 6.1-update voor Windows brengt Outlook-integratie in de vorm van Skype-contacten, status- en stemmingsberichten en andere contactinformatie, allemaal toegankelijk vanaf de Outlook contactkaarten. Omgekeerd zal ditzelfde profiel ook te benaderen zijn binnen Skype. Verder kan nu naar nummers gebeld worden vanuit Outlook 2010. Als een contact ook als contactpersoon binnen Skype geregistreerd staat, is het ook mogelijk om via Outlook 2010 een bericht te sturen of een videogesprek te starten.

Skype 6.1 voor Mac OS X komt met een paar kleine functies en verbeteringen. Zo wordt de nieuwste versie uitgerust met Click to Call, waarmee Skype-gebruikers nummers kunnen bellen vanuit webbrowser Safari. Verder is het makkelijker om je accountpagina op te vragen via het profielscherm en is het makkelijker om te navigeren en profielgegevens te updaten.