Eerder schreven we al over het feit dat Facebook was begonnen met het testen van een nieuwe dienst in Canada, bellen via voice-over-ip (VoIP) tussen Facebook leden. Afhankelijk van de testresultaten zou Facebook de dienst verder gaan uitbreiden. Nu blijkt dat Amerikaanse Facebook gebruikers ook langzaam de mogelijkheid krijgen om elkaar via Facebook Messenger te bellen.

Vooralsnog is het alleen mogelijk om via de Facebook Messenger app van iOS elkaar te bellen, dit kan via zowel een Wifi-verbinding als een mobiele internetverbinding. Wanneer de dienst verder wordt uitgebreid naar meer apps of de website van Facebook is onduidelijk, aangenomen wordt dat de dienst zich nog steeds in een testfase bevindt. Of ook Europese landen deze mogelijkheid gaan krijgen en meer specifiek Nederland is nog volstrekt onduidelijk. Facebook geeft vrij weinig informatie vrij over de toekomstplannen van de dienst.

Facebook heeft wel aangegeven dat het alleen mogelijk is om elkaar via de dienst te bellen wanneer zowel de afzender als de ontvanger beschikken over de laatste versie van de Facebook Messenger app voor iOS.

De eerste gebruikers die de VOIP-dienst binnen Facebook Messenger hebben uitgeprobeerd reageren positief. De kwaliteit van het geluid blijkt opvallend goed te zijn, echter wanneer gebeld wordt via een 4G-verbinding kan dit gepaard gaan met een heel klein beetje ruis. Minder positief waren de gebruikers over de indicatie wie gebeld konden worden. Het is namelijk niet duidelijk te zien wie wel en wie niet beschikt over de laatste nieuwe versie van de Messenger app. Er is dus nog zeker ruimte voor verbetering van de applicatie.