1 min

Het geruchtencircus rondom de nieuwe spelcomputers van Microsoft en Sony is in volle gang. Officieel zijn er nog geen details of specificaties over de systemen bekendgemaakt, maar de geruchten molen draait op volle toeren. Als het ligt aan Kazuo Hirai, CEO van Sony, zal dit in Sony’s geval ook niet op korte termijn gaan veranderen, in ieder geval niet voordat Microsoft wat van zich laat horen.

De reden waarom Hirai dit zegt, ligt meer voor de hand dan je misschien zou denken. De CEO van Sony wil namelijk wachten totdat Microsoft de specificaties van de Xbox 720 bekendmaakt om er zeker van te zijn dat de volgende PlayStation-console beter is. Hirai zegt: "Waarom moeten wij de eerste zijn, wanneer concurrenten dan naar onze specificaties kunnen kijken om vervolgens met iets beters te komen?"

Hirai lijkt dus opnieuw de laatste te willen zijn bij het bekendmaken van details over een nieuwe console. De laatste keer dat Sony dit deed, pakte dit desondanks wel slecht uit. Sony bracht de PlayStation 3 bijna een jaar later uit dan de Xbox 360, dit had echter als gevolg dat Sony veel verkopen misliep. Deze keer heeft Sony zich voorgenomen om een nieuwe gameconsole op de markt te zetten voordat Microsoft dit doet. Het blijft echter de vraag of Sony dit voor elkaar kan krijgen, wanneer het inderdaad gaat wachten totdat de specificaties van de Xbox 720 bekend zijn.