1 min

Dat Microsoft in juni tijdens de E3-Expo van dit jaar in Los Angeles de nieuwe Xbox-gameconsole zal tonen en aankondigen lijkt inmiddels wel zeker te zijn. Nu heeft Hiroshi Sakamoto, topman van Sony Home Entertainment, gezegd dat de E3 in het teken zal staan van de PlayStation 4. Hoewel de Sony Home Entertainment divisie niets van doen heeft met de PlayStation-console, is Sakamoto wel een man op een positie die over dit soort informatie kan beschikken.

Sony Computer Entertainment, de tak die wel over de PlayStation gaat, wilde niets bevestigen of bekendmaken op dit moment. Sony heeft echter in een eerder stadium laten weten niet opnieuw een jaar na de lancering van een nieuwe Xbox-console met een nieuwe PlayStation te willen komen. Het bedrijf zou zelfs mikken op een lancering voor de nieuwe Xbox-console.

Als Microsoft en Sony allebei hun nieuwe console gaan aankondigen op de E3-Expo van dit jaar, dan zal de grote vraag zijn hoever de bedrijven zijn met de ontwikkeling van de console en of de productie al gestart is. Dat de aankondigingen tegelijk zijn wil namelijk niet zeggen dat de consoles ook tegelijk in de winkel verschijnen. Het is zomaar mogelijk dat een van de twee partijen mikt op een lancering voor de feestdagen en een andere in het voorjaar van 2014. Uiteraard is het wel mogelijk dat beide consoles vrijwel tegelijk in de winkels verschijnen, dit zal in juni tijdens de E3-expo duidelijk moeten worden.