Samsung zal eind februari starten met het grootschalig produceren van AMOLED-schermen van 5 inch met een Full HD-resolutie, zo meldt de Koreaanse krant DDaily op basis van bronnen uit datzelfde land. Het gevolg van het op gang komen van de massaproductie is dat de volgende Galaxy S-smartphone waarin het scherm geplaatst zou worden, waarschijnlijk zijn opwachting zal maken in maart.

De Galaxy S IV zal mogelijk op 15 maart gepresenteerd worden en vervolgens in april in de winkels belanden. De eerdere Galaxy S-smartphones kwamen ook allen in de lente uit. Het nieuwe vlaggenschip van het Koreaanse merk zal naar alle waarschijnlijkheid voorzien worden van een scherm van 4,99 inch, dat met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels een pixel per inch-ratio van 441 heeft.

Verder wordt de smartphone van Samsung waarschijnlijk ook voorzien van een processor met vier Cortex A7- en vier A15-rekenkernen. De A7-kernen zijn bedoeld voor energiebesparing wanneer mogelijk. De camera krijgt een resolutie van 13 megapixel en de accu heeft een capaciteit van 2.600 mAh. De telefoon zal ook in staat zijn om draadloos op te laten, iets wat we ook bij de Nokia Lumia 820 en 920 zagen, maar ook al bij de Galaxy S III mogelijk is middels een uitbreiding.