2min

AnandTech heeft tijdens de CES goed opgelet want hun oog viel op een roadmap ergens achter in de stand van Samsung. De poster, hierboven afgebeeld, toont de korte geschiedenis van de AMOLED schermen inclusief schermresolutie en pixels per inch (ppi). Onder het kopje HD wordt hoogstwaarschijnlijk verwezen naar de Galaxy S III en de Note II. Daarna volgt FHD, wat staat voor Full HD, maar Samsung heeft nog geen smartphone met een Full HD scherm, de kans is daarom groot dat het hier om de Galaxy S IV gaat.

Wanneer hier dus echt verwezen wordt naar de nieuwste Galaxy S smartphone dan gaat deze telefoon beschikken over een 4.99 inch Full HD 1080p scherm met 440 ppi. Het is aannemelijk dat het scherm inderdaad opnieuw iets groter wordt, niet alleen maakt dit het iets makkelijker om een Full HD scherm ervoor te ontwikkelen ook gebeurde dit de afgelopen jaren met de voorgaande Galaxy S smartphones. Ook gaat er het gerucht dat de nieuwe Note een scherm krijgt dat de 6 inch barrière zal doorbreken, een gerucht dat weleens zou kunnen kloppen want Samsung wil uiteraard een duidelijke scheiding houden tussen zijn S IV en de Note. Of de smartphone zelf ook veel groter wordt is natuurlijk de vraag, Samsung gaat ongetwijfeld proberen met nog dunnere bezels te werken zodat het toestel niet veel groter wordt dan de Galaxy S III.

Wanneer deze vermoedens over het scherm van de Galaxy S IV naast de eerdere geruchten, van een Exynos 5 Octa processor, gelegd worden dan zal er in het voorjaar van 2013 een bijzonder interessante telefoon op de markt gaan komen. Vermoedelijk zal de lancering in april zijn.