2min

Er gaan al enige tijd geruchten over Blue, een project van Microsoft. Het is onduidelijk wat Blue precies is, maar het lijkt er op dat we nu een stukje dichter bij de werkelijkheid komen. Blue zou niet alleen een jaarlijkse update voor Windows vormen, maar ook voor andere Windows-producten.

In eerste instantie werd verondersteld dat Blue enkel bedoeld was als jaarlijkse update voor Windows, maar nu lijkt het er op dat Blue ook geldt als eerste update op jaarbasis voor Windows Phone en Windows Server. Ook andere Microsoft-diensten zoals Skydrive en Hotmail moeten rond diezelfde tijd een update krijgen. Dit nieuws wordt de wereld in geslingerd door ZDNet, wat zich baseert op een naar eigen zeggen zeer betrouwbare bron die anoniem wil blijven.

Het zal overigens niet zo zijn dat Microsoft maar eens per jaar een update voor deze producten de deur uit doet. Patches en kleine updates kunnen ook los van de grote jaarlijkse update verwacht worden. De teams binnen Microsoft richtten zich voorheen echter op een grote update per twee of drie jaar. De eerste grote update voor Microsoft’s producten kan naar verluidt in de zomer of herfst verwacht worden. De eerste update zou zich richten op zaken als compatibiliteit, kernel- en driverupdates, betere accuduur en algemene prestatieverbeteringen. Er wordt ook gerekend op nieuwe versies van Internet Explorer, Mail, Calendar, Bing en andere applicaties die standaard in Microsoft-software gebakken zijn.

Het gebruik van een vaste updatecyclus is niets nieuws: Canonical geeft tweemaal per jaar een nieuwe versie van Ubuntu uit en Apple voorziet Mac OS X en iOS eens per jaar van een grote update.