2min

Er gaan sinds de lancering van Windows 8 al geruchten over de opvolger van Windows 8, welke de codenaam Blue zou hebben gekregen. Microsoft zou van plan zijn om elk jaar een flinke update uit te brengen voor het Windows-besturingssysteem, net zoals Apple en Google dat voor hun software doen. Er zijn nu echter vacatures van Microsoft opgedoken waarin melding wordt gemaakt van Windows Blue, maar ook van Windows Phone Blue.

De opvolger van Windows 8 lijkt hiermee dus bevestigd. In een van de vacatures is Microsoft op zoek naar ontwikkelaars om toe te voegen aan het kernteam dat verantwoordelijk is voor de ervaring die Windows biedt. Hieronder vallen zaken als het startscherm, de levensduur van applicaties, schermen en het personaliseren van Windows. Verder valt er te lezen dat Windows Blue een doorontwikkeling en verbetering is van het besturingssysteem.

In een andere vacature zoekt Microsoft een ontwikkelaar voor de mobiele versie van Office en dan specifiek voor Excel. Microsoft wil de volgende mobiele versie van Excel flink verbeteren, zodat het de onbetwiste marktleider wordt onder de mobiele spreadsheet programma’s. Microsoft stelt op zoek te zijn naar ontwikkelaars die mee willen werken aan de volgende Excel-applicatie voor Windows Phone Blue.

We kunnen dus concluderen dat de Blue-update voor zowel Windows 8 als voor Windows Phone 8 beschikbaar zal komen. Het normale lanceringsschema van Microsoft voor nieuwe Windows-versies bedraagt ongeveers drie jaar, er gaan echter geruchten dat het bedrijf hier vanaf gaat stappen en nu elk jaar met een update gaat komen. De Blue-update zou volgens de geruchten ergens rond de zomer verschijnen. Deze update zou ook een stuk goedkoper moeten worden dan een normale Windows-licentie, waarschijnlijk zal de naam, Windows Blue, nog aangepast worden naar Windows 8.x of Windows 9. Microsoft heeft de vacatures inmiddels offline gehaald en weigert te reageren op de geruchten rondom Windows Blue.