1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De losstaande YouTube-applicatie voor de PlayStation 3, die al lange tijd beschikbaar was in de Verenigde Staten, is nu ook beschikbaar in Europa, India, Australië, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika. De applicatie voor Google’s videodienst debuteerde al in augustus in de VS. Het kanaal is te vinden onder het online TV/Video service menu van de console.

Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ lanceert Sony de YouTube-applicatie voor de PlayStation 3 ook in de rest van de wereld. De applicatie maakt de omslachtige webbrowser overbodig bij het kijken van video’s op de console. Dit zal veel gebruikers ongetwijfeld een hoop ergernissen schelen, de YouTube-website waar de PlayStation 3 gebruik van maakte was niet bijster goed.

De applicatie ondersteunt resoluties tot en met 720p. Gebruikers kunnen eerder bekeken video’s op hun account terugvinden en ook filmpjes toevoegen aan de ‘Watch Later’-map, om ze later op het grotere scherm te bekijken. Smartphones en tablets kunnen met behulp van de officiële app video’s streamen naar de PlayStation 3.

Al met al dus een goede dag voor gebruikers van de console.