De YouTube-player van de PlayStation Vita heeft een grote update ondergaan, deze update brengt een groot aantal verbeteringen en functionaliteiten met zich mee zoals ondersteuning voor ondertiteling en kanalen.

Qua functionaliteit van de PlayStation Vita YouTube-applicatie is het vanaf nu mogelijk om kanalen te bekijken en om abonnees te bewerken. Verder is er een mogelijkheid om afspeellijsten te creëren en video’s toe te voegen aan deze lijsten. Ook ondertiteling is vanaf nu aan te zetten voor doven of slechthorenden, daarvoor moet natuurlijk wel ondertiteling in de video aanwezig zijn.

Verbeteringen vinden we terug in onder andere een verbeterde bediening. Vanaf nu zijn er volgende- en vorige-knoppen aanwezig, waardoor makkelijk tussen video’s geschakeld kan worden. Er kan ook gebruik gemaakt worden van de PlayStation Vita-knoppen om onder andere het afspelen te regelen. Ook heeft de zoekfunctie een update gehad, vanaf nu is het mogelijk om filters toe te voegen en om te sorteren op bijvoorbeeld de uploaddatum of lengte van de video.