1 min

Mozilla heeft een proefversie van de nieuwe Firefox-browser voor Windows 8 uitgebracht, in Modern UI-stijl. De nightly build van de browser is nog niet honderd procent functioneel, maar is wel al te downloaden via Mozilla’s site.

Het project heeft nog wat haken en ogen, maar de meeste en belangrijkste functies werken. Favorieten, tabbladen en de pin-optie werken, nog met beperkte instellingsmogelijkheden.

De browser in Modern UI-stijl krijgt verschillende synchronisatie-opties, zoals het uitzetten van datatracking en het beheren van wachtwoorden. De basis ligt er en Mozilla heeft daarbovenop de applicatiebalk van Windows 8 geïntegreerd, om tabbladen, downloads en andere opties te overzien.


Een jaar geleden zei Mozilla al na te denken over een browser voor Windows 8, een gedachte die vandaag dus werkelijkheid wordt. De preview-versie van de browser is nu te verkrijgen via Mozilla Nightly. Het zal hoe dan ook nog wel een paar nachtjes slapen zijn, voordat de uiteindelijke versie van de browser uitgegeven wordt en in de Windows Store belandt.