1 min

Mozilla heeft vandaag een beta gelanceerd van een nieuwe Firefox-versie speciaal voor Windows 8-apparaten met een touchscreen, de nieuwe versie heet dan ook heel toepasselijk Mozilla Firefox for Windows 8 touch. Een hele mond vol maar deze versie is speciaal ontworpen voor de Modern UI (het nieuwe startscherm) van Windows 8.

De vandaag gelanceerde versie betreft nog een beta, het zou dus kunnen dat er nog kleine fouten in de applicatie zitten, maar deze zullen dan ongetwijfeld snel worden opgelost. Met deze nieuwe versie is Firefox nu ook op het Windows 8 platform aanwezig binnen het nieuwe startscherm. Internet Explorer en Chrome gingen Firefox al voor.

De mogelijkheden van de Firefox touch-browser zijn vrij uitgebreid, zo worden veel Windows 8-functies ook ondersteund, waaronder het snappen naar een gedeelte van het scherm. Zodat je bijvoorbeeld twee applicaties naast elkaar kan openen.

Ook heeft Firefox tegels toegevoegd aan het startscherm van Firefox van veel bezochte websites, zodat je hier makkelijk op kan drukken met je vinger. Ook kan je direct vanuit Firefox touch een link delen met al je sociale netwerken die aan je Windows 8-account zijn gekoppeld.

De nieuwe Firefox touch-versie voor Windows 8 is hier te downloaden.