1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Mozilla heeft besloten de Modern UI-versie van Firefox pas uit te brengen met Firefox 28, welke gepland staat voor 18 maart. Het bedrijf is al twee jaar bezig met de Modern UI-versie van de browser, maar kwam er kortgeleden achter dat de Modern UI nog veel bugs bevatte.

In februari 2012 kondigde Mozilla aan dat het bedrijf bezig was met een Modern UI-variant van de browser Firefox. Bijna twee jaar later is er nog steeds geen stabiele versie van de browser uit die te gebruiken is binnen de Modern UI-interface van Windows 8.1 (review).

Voorheen werd verwacht dat de functie toegevoegd zou worden aan Firefox 27, welke in eerste instantie gepland stond voor een lancering op 21 januari, maar inmiddels uitgesteld is naar 4 februari. Daarnaast is het inmiddels duidelijk geworden dat Firefox 27 nog niet de Modern UI zal introduceren. Deze zal pas in Firefox 28 geïntroduceerd gaan worden.

Firefox 27 was eerder al te gebruiken in Mozilla’s testkanaal Aurora. Er bleek echter nog een flink aantal bugs in de software te zitten en de extra tijd wordt nu gebruikt om deze te verhelpen. Daarnaast heeft het bedrijf aangegeven dat alle releases twee weken naar achter geschoven zullen worden zodat de ontwikkelaars van hun huidige vakantie kunnen genieten.