1 min

Microsoft loopt volgens analist Adam Holt van Morgan Stanley miljarden mis doordat het geen iOS-versie van de kantoorsoftware Office uitbrengt. Er gaan al lang geruchten over werkzaamheden aan Office voor iOS, maar Microsoft ontkent deze geruchten ook met enige regelmaat.

Holt denkt dat Microsoft op jaarlijkse basis een omzet van 2,5 miljard dollar misloopt doordat het geen Office-versie uitbrengt voor iOS-apparaten zoals de iPad en iPhone van Apple. Vooralsnog ziet Holt het ook niet gebeuren dat Microsoft deze misgelopen inkomst goed kan maken met de Surface-tablets, waarvan de verkopen tot nog toe niet explosief hoog zijn geweest.

Ongeveer 30 tot 40 procent van de Mac OS X-systemen is door de gebruikers voorzien van een betaalde versie van Office for Mac. Dat percentage is bij Windows-systemen slechts 10 tot 15 procent. Als Microsoft tegen 2014 al dezelfde percentages weet te behalen bij de iPad als bij OS X, met een prijs van ongeveer 60 dollar per pakket, dan zou het een omzet van 2,5 miljard dollar per jaar kunnen binnenharken. Natuurlijk zou dit voor Apple, dat 30 procent van de inkomsten opeist, ook een vruchtbare onderneming zijn, zonder dat het daar zelf al te veel voor hoeft te ondernemen.