Gisteren berichtten diverse nationale en internationale media dat Microsoft op korte termijn een applicatie van MS Office voor de iPad zal lanceren. Microsoft ontkent de berichtgeving in alle toonaarden en zegt dat de uitgelekte foto (zie hieronder) nep is.

Het was The Daily die gisteren met het bericht naar buiten kwam. Volgens de verslaggever werkt Microsoft aan een Office-applicatie die binnenkort beschikbaar zal zijn voor de iPad. Hiermee kunnen consumenten in ieder geval Word, Excel en Powerpoint-bestanden maken, openen, opslaan of doorsturen. Het is onbekend of andere toepassingen zoals Outlook ook beschikbaar zullen zijn, aldus een anonieme bron tegenover de verslaggever. Hetzelfde geldt voor een lanceerdatum.

Om zijn verhaal kracht bij te zetten, publiceerde de verslaggever een foto van het prototype bij het artikel. Deze demo zou door een medewerker van Microsoft getoond zijn.


Microsoft ontkent dat het binnenkort een Office-applicatie zal versturen naar Apple voor goedkeuring. "Het verhaal van The Daily is gebaseerd op onjuiste geruchten en speculatie", aldus woordvoerder Frank Shaw tegenover AllThingsD. Tevens zou de foto nep zijn, zo vertelde hij aan ZDNet. Verder wilde Shaw geen commentaar geven op de berichtgeving.

De verslaggeefster van ZDNet vroeg via Twitter aan de redacteur van The Daily of hij de foto bewerkt had. De man zei dat de foto niet door hem bewerkt is, maar een foto is van een werkende demoversie die door een medewerker van Microsoft aan hem werd vertoond.