1 min

Gisteren is dan eindelijk de Steam-client toegevoegd aan het Ubuntu Software Center, zeg maar de App Store van Ubuntu. Hierdoor kunnen gebruikers van de populaire Linux-distro eenvoudig de Steam-client op hun computer installeren. Op dit moment zijn er zo’n 60 games beschikbaar. Om de lancering van de Steam-client te vieren, zijn een hele hoop games voor Ubuntu verkrijgbaar tegen fikse kortingen van 50 tot 75 procent.

Steam is al jaren een enorm populair gameplatform voor Windows. Ook Mac OS X-gebruikers kunnen inmiddels al een tijdje gebruik maken van Steam en nu is daar ook Linux aan toegevoegd. De gamecollectie voor Linux is met ongeveer 60 titels lang niet zo groot als die van Windows, maar het aantal titels zal in de toekomst snel toenemen. Wel heeft Steam een goede promotie-actie opgezet om Steam voor Linux te promoten. Tot en met 21 februari geeft het namelijk 50 tot 75 procent korting op verschillende games. Wat te denken van Counterstrike Source voor 4,99 euro in plaats van 19,99 euro of Half Life voor 2,49 euro of Unity of Command voor 9,49 euro. Zie hier de hele lijst met Linux-games die verkrijgbaar zijn via Steam.

Ook zou dit wel eens de doorbraak kunnen zijn voor gaming op Linux-systemen. Het aantal gametitels dat voor Linux beschikbaar wordt gemaakt was tot op heden zeer beperkt. Nu een platform zoals Steam zijn intrede doet op Linux is de kans groot dat er snel meer games beschikbaar komen, ook omdat het commercieel een sterk platform is.