1 min

Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, kan niet beloven dat de PlayStation 4 al in 2013 in Europa wordt uitgegeven. Een lancering in 2013 lijkt sowieso weggelegd te zijn voor Sony’s thuisland Japan en ook Amerika wordt direct bediend. Het lijkt er op dat Europa opnieuw buiten te boot valt.

Yoshida zei in een interview met Eurogamer dat Europa een hele belangrijke markt is en dat hij hoopt dat Sony ook dit continent zo snel mogelijk aan de slag kan gaan met de PlayStation 4. Men moet echter niet zeuren als de console niet voor de jaarwisseling in de winkels ligt, zo vindt de topman. Europa krijgt regelmatig exclusieve producten, vindt Yoshida.

Waar de man het dan over heeft is onduidelijk, wat we wel weten is dat alle PlayStation-consoles in het verleden pas later in Europa verschenen. Op de originele PlayStation moesten Europeanen negen maanden langer wachten, de PlayStation 2 verscheen acht maanden later, de PlayStation 3 liet vier maanden langer op zich wachten.

Er is nog geen definitieve uitspraak gedaan over het al dan niet verschijnen van de PlayStation 4 in Europa in 2013. Yoshida vindt dat het nog te vroeg is om hier uitspraken over te doen. Sony krijgt hiervan een beter idee wanneer het duidelijk wordt hoe eenvoudig/moeilijk het is om de PlayStation 4 te produceren. Vooralsnog lijkt het beter om er maar alvast van uit te gaan dat de spelcomputer in 2014 in Europese winkels belandt. Met die instelling worden we misschien nog positief verrast.