1 min

Sony heeft gisteren op een persbijeenkomst in Keulen bekendgemaakt dat de PlayStation 4 op 15 november uitgebracht wordt in Canada en de Verenigde Staten. In België en Nederland en veel andere landen moeten gamers twee weken langer wachten, de spelcomputer ligt hier vanaf 29 november in de schappen.

De nieuwe spelcomputer van het Japanse bedrijf wordt nog dit jaar in 32 landen uitgebracht, meldde Sony. België en Nederland vallen hier sowieso onder, maar ook veel andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje. Sony lijkt daarmee Microsoft de loef af te steken, de softwaregigant maakte eerder deze maand bekend dat de Xbox One pas in 2014 in België en Nederland te koop zal zijn. Het importeren van die spelcomputer lijkt overigens wel een goede mogelijkheid.

De PlayStation 4 krijgt een adviesprijs van 399 euro en is bij veel winkelketens al niet meer voor te bestellen. Voor dat geld krijgt men de spelcomputer en een DualShock 4-controller. Sony heeft net als Microsoft een bewegingsgevoelige camera ontwikkeld, maar de PlayStation Eye is niet bij het pakket inbegrepen.

Sony kondigde tevens een prijsverlaging aan voor de PlayStation Vita-handheld en de PlayStation 3. Beide systemen krijgen een adviesprijs van 199 euro, het gaat hierbij wel om de goedkoopste uitvoering.