Sony heeft uitnodigingen voor het volgende Destination PlayStation-evenement de deur uit gedaan. Mogelijk zal het Japanse bedrijf tijdens dit evenement de eerste details over een nieuwe PlayStation-console bekendmaken. Destination PlayStation 2013 vindt plaats op 25 en 28 februari in de Amerikaanse staat Arizona.


Tijdens Destination PlayStation, een jaarlijks terugkerend evenement, worden journalisten uitgenodigd voor demo’s van aankomende spellen, interviews met personen uit de game-wereld en natuurlijk gratis voedsel. Op de uitnodiging voor het evenement meldt Sony de volgende tekst: ‘Een eerste blik op alle geweldige dingen van Sony Computer Entertainment America voor het jaar 2013’.

Afgelopen weekend werd al duidelijk dat Sony de productie van de PlayStation 2 stop heeft gezet na 13 jaar. De PlayStation 3 viert in 2013 zijn zevende verjaardag. Sony gaf twee jaar geleden al aan dat er een PlayStation 4 in ontwikkeling is.

Geruchten over de PlayStation 4 spreken onder andere over een console waarvoor spellen enkel online aangeschaft kunnen worden. Een optische drive wordt mogelijk echter toch toegevoegd om ook PlayStation 3-games af te kunnen spelen.