1 min

Sony heeft de internationale pers en investeerders uitgenodigd voor een persconferentie in februari. Het heeft er alle schijn van dat Sony op dit evenement de langverwachte PlayStation 4 uit de doeken zal doen. Journalisten wordt verteld dat tijdens het evenement de toekomst van PlayStation wordt behandeld.

Al eerder dit jaar verschenen geruchten over het evenement waarvoor nu dus uitnodigingen verzonden zijn. Sony geeft desgevraagd uiteraard geen antwoord op de vraag of het bedrijf op 20 februari de PlayStation 4 zal aankondigen. Dergelijke persconferenties werden in het verleden door Sony georganiseerd om prototypes of specificaties van een product vrij te geven. Zo werd begin 2011 een versie van de PlayStation Vita getoond, in 2005 een concept van de PlayStation 3 en in 1999 beleefde de PlayStation 2 zijn eerste publieke optreden.

In een video die als teaser bedoeld is, zien we mogelijk kortstondig de PlayStation 4 verschijnen. Gedurende de video zijn de traditionele iconen van de PlayStation-controller zichtbaar, maar na vier seconden is ook duidelijk iets anders zichtbaar, wat een gedeelte van de spelcomputer zou kunnen zijn.