De echte hardware van de PlayStation 4 zal pas op de E3 door Sony onthuld worden. Daarnaast heeft Sony laten weten tweedehands games niet te gaan blokkeren op de aankomende console.

Er was nogal wat verontwaardiging dat Sony op donderdag de PlayStation 4 niet heeft laten zien, maar er alleen maar over heeft gesproken. Wel is de nieuwe DualShock 4-controller van de PlayStation 4 gedemonstreerd, maar er is zelfs geen conceptfoto van de nieuwe console uitgebracht.

Volgens een aantal sites op het internet zal Sony op de E3 in juni de console zelf laten zien. Dit omdat als Sony de console dan niet af heeft, er weinig kans is dat deze nog voor de feestdagen in de winkel ligt.

De nog onbekende prijs zorgt ervoor dat winkels nog geen pre-orders kunt starten. In plaats daarvan zijn sommige winkels begonnen met een ‘First To Know List’ waar gebruikers zich op kunnen abonneren en ze vervolgens als eerste informatie krijgen over de prijs en leveringsdatum van de nieuwe console.

Daarnaast heeft Sony aangekondigd tweedehands games niet te gaan blokkeren. Eerder ingediende patenten van Sony leken hierop te wijzen. Waarschijnlijk heeft het deze beslissing genomen omdat gamers daar erg negatief op reageren, iets wat nu al gebeurt als tweedehands games niet online gespeeld kunnen worden.

Het is bovendien de vraag wat Microsoft gaat doen met gebruikte titels bij de volgende Xbox, gezien er dezelfde geruchten waren dat Microsoft ook tweedehands games zou gaan blokkeren.