2min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is aardig wat nieuws te melden uit de hoek van Zynga. Het bedrijf deed vandaag namelijk enkele nieuwe producten en features uit de doeken. Het belangrijkste onderdeel hiervan lijkt het Zynga With Friends Network.

Zynga heeft vandaag bekend gemaakt dat zij een sociaal platform aan gaat bieden, voor de spelers van haar games. Zynga noemt het platform een sociale lobby en deze luistert naar de naam "Zynga With Friends Network". Op dit platform kunnen spelers met verschillende besturingssystemen nader tot elkaar komen. Enkele eigenschappen van dit sociale gamingplatform zijn ranglijsten, chatfuncties en natuurlijk de games zelf.

Het lijkt erop dat het platform het daarnaast mogelijk gaat maken om het op te nemen tegens spelers met een ander apparaat. Zo zou het dus mogelijk worden om het via een iOS device op te nemen tegen iemand die een Zynga-game speelt via Facebook op een desktopsysteem. Het resultaat van dit cross-platform aanbod moet 250 miljoen clicks per dag op gaan leveren.

Investeerders
De aankondiging Zynga heeft voor onrust gezorgd onder investeerders. De aandelen van Zynga daalden namelijk met een stevige vijf procent. Voorafgaand aan het evenement leek iedereen positief gestemd en stegen de aandelen in het bedrijf licht.

De rollen leken echter omgedraaid na afloop van de presentatie. Toen de beurs dinsdagavond haar deuren sloot mocht Zynga noodgedwongen een daling van bijna vijf procent noteren.

Volgens analist Colin Sebastion zou dit te danken zijn aan het feit dat de gelanceerde games aandoen als meer van het zelfde. Investeerders zouden daarom teleurgesteld zijn, waar zij op voorhand meer verwacht hadden.