1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony verwacht de Playstation 4 maar liefst 16 miljoen keer te verkopen in de loop van 2013. De PlayStation 4 zou al in augustus naar verkopers worden verzonden, zo zeggen bronnen binnen de PlayStation-productie volgens DigiTimes. Sony wil zoals gebruikelijk niet reageren op de claims.

Sony verkocht in totaal 150 miljoen PlayStation 2’s en tot nu toe 77 miljoen Playstation 3’s, verspreid over de afgelopen 7 jaar. Een doelstelling van 16 miljoen in 2013 is dan ook bijzonder ambitieus, aangezien het verwachtte debuut zo laat in het jaar valt. Maar de geruchten over de scherpe prijs zouden de verkoop een duw in de rug kunnen geven. Toch is het waarschijnlijker dat het gaat om Sony’s fiscale jaar 2014, dat enkele maanden langer doorloopt. Sony verkocht van de PlayStation 4 op jaarlijkse basis nooit meer dan 14,3 miljoen exemplaren.

De bronnen zeggen dat Foxconn Electronics en Pegatron Technologics de nieuwe spelcomputer gaan produceren. De fabrikanten zouden net om een quotum voor productie van onderdelen hebben gevraagd, wat de levering van die stukken console pas in augustus mogelijk maakt. Dat zou het debuut van de PlayStation 4 rond de kerst mogelijk maken.