1 min

De Japanse fabrikant Sony heeft laten weten dat haar PlayStation 4 gedurende 2013 meer dan een miljoen keer vaker over de toonbank is gerold dan de Xbox One. Het totaal aantal verkopen van de PlayStation 4 bedroeg in 2013 zo’n 4,2 miljoen stuks.

Afgelopen december kwamen er al cijfers naar voren omtrent de verkoopcijfers van Sony’s PlayStation 4 en de Xbox One van Microsoft. Toen bleek dat de PlayStation 4 in de periode tussen 15 november en 1 december 2,1 miljoen keer verkocht was. Volgens Microsoft wist de Xbox One tussen 22 november en 10 december tot 2 miljoen verkopen te komen.

Sony-topman Andrew House verklaarde gisteren op de CES in Las Vegas dat de PlayStation 4 gedurende het jaar 2013 in totaal 4,2 miljoen keer verkocht is. Het aantal softwareverkopen gedurende die periode staat volgens Sony op 9,7 miljoen. Daarnaast zou sinds de lancering van de PlayStation 4 het aantal abonnees van PlayStation Plus zijn toegenomen met 90 procent.

Het aantal verkochte exemplaren van de Xbox One bedroeg tot 28 december 2013 circa drie miljoen. Dit betekent dat Sony een voorsprong heeft van zo’n één miljoen consoles ten opzichte van Microsoft.

Ondanks dit verschil in verkopen heeft Microsoft -weliswaar voor de bekendmaking van Sony’s cijfers- aangegeven tevreden te zijn. De verwachting is dat er dit jaar nog een flinke slinger zal worden gegeven aan de verkopen van beide consoles. Zo staan onder andere de spellen Destiny en Watch Dogs klaar om dit voorjaar gelanceerd te worden.