PlayStation 4 is 2,1 miljoen keer verkocht

Tussen 15 november en 1 december heeft het Japanse Sony 2,1 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 weten te slijten. Er zijn nu 32 landen waarin de PlayStation 4 te koop is, in België en Nederland ging de nieuwe spelcomputer afgelopen vrijdag in de verkoop.

Gedurende de twee dagen na de lancering in Australië en verschillende Europese en Aziatische landen zijn 700.000 exemplaren van de console over de toonbank gegaan. Gezien de relatieve schaarste van de spelcomputer hadden dat er overigens nog meer kunnen zijn. Sony spreekt desalniettemin over de beste lancering van een PlayStation ooit.

"De PlayStation 4 heeft de beste lancering in de PlayStation-historie geleverd. De vraag naar de console blijft ongelofelijk hoog en overdondert ons op wereldwijd niveau," meldt Andrew House van Sony Computer Entertainment.

Grote concurrent Microsoft heeft momenteel nog geen verkoopcijfers van de Xbox One voor november bekendgemaakt. Wel meldde de softwaregigant net als Sony dat er 1 miljoen exemplaren binnen 24 uur verkocht zijn in de Verenigde Staten.

Bron:PlayStation Blog