2min

Sony heeft vandaag bekendgemaakt dat het tot 22 mei 2016 wereldwijd meer dan 40 miljoen PS4-consoles heeft verkocht sinds de release van het apparaat eind 2013. De console is vandaag de dag in 124 landen beschikbaar. Het concern verwacht in 2016 een totaal van 20 miljoen PS4-consoles te verkopen. In de boekjaren 2014 en 2015 werden er respectievelijk 14,8 en 17,7 miljoen PS4-consoles verkocht.

Naast het aantal verkochte consoles meldt Sony dat er 270,9 miljoen gametitels zijn verkocht. Het gaat hierbij om games die zowel digitaal in de PlayStation Store en als fysiek exemplaar aangekocht zijn. Gegeven het aantal consoles houdt dit in dat er nagenoeg zeven games verkocht zijn per console. In de eerste week na de release van Uncharted 4: A Thief’s End zijn ruim 2,7 miljoen exemplaren van de game over de toonbank gegaan. Het bedrijf meldt daarnaast hoge verwachtingen te hebben van aankomende games zoals Final Fantasy XV, Gran Turismo Sport, Gravity Rush 2 en The Last Guardian.

Sony geeft bij monde van Andrew House, de president en wereldwijde CEO van Sony Interactive Entertainment, de volgende toelichting op de cijfers: "We zijn de fans en partners wereldwijd dankbaar voor hun enorme ondersteuning in het bereiken van deze significante mijlpaal in zo’n korte tijd. We streven ernaar om nog meer interessante gaming ervaringen te kunnen bieden aan onze gebruikers, waardoor we het PS4-platform dit jaar verder kunnen uitbreiden met een verwachtingsvolle line-up van games, het op de markt brengen van een virtual reality systeem en het leveren van nieuwe features en netwerkdiensten".

De PlayStation VR staat gepland voor oktober van dit jaar. Eerder werd er bericht over de komst van een mogelijk nieuwe PlayStation 4, de PlayStation 4 ‘Neo’. Het heeft er schijn van dat dit model mede door snellere hardware meer mogelijkheden zal bieden aan de gebruiker in combinatie met de PlayStation VR. Ook Microsoft lijkt met een nieuwe Xbox-console te komen.