1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

SimCity zou volgens uitgever Electronic Arts offline speelbaar kunnen worden gemaakt, maar dat zou veel tijd en aanpassingen kosten. Een modder blijkt die theorie echter eenvoudig onderuit te hebben gehaald middels enkele kleine wijzigingen in de game waardoor een debug-mode beschikbaar komt.

In de ontdekte debug-mode is SimCity (review) te spelen zonder internetverbinding, de gamer kan zelfs meer zaken aanpassen dan in een normale speelsessie. Zo kunnen de snelwegen aangepast worden en kunnen er ook buiten de stadsgrenzen wijzigingen doorgevoerd worden. Er is vooralsnog wel een nadeel, het is namelijk niet mogelijk om je voortgang op te slaan, dat gedeelte verloopt nog altijd via de servers van EA.

De eerste aanwijzingen waaruit bleek dat SimCity niet per se online gespeeld moest worden was de melding van een gamer, die zijn LAN-kabel uit zijn systeem had getrokken, waarna de game pas na 20 minuten opmerkte dat de internetverbinding verdwenen was. Vervolgens meldde een bron vanuit ontwikkelstudio Maxis dat SimCity voor singleplayer-games inderdaad geen verbinding nodig heeft, in tegenstelling tot was EA beweert.

Hoe dan ook lijkt het er op dat EA een leugentje om eigen bestwil heeft verkondigd. De grootste reden waarom SimCity een internetverbinding nodig heeft is waarschijnlijk gerelateerd aan DRM. Met behulp van DRM kan op de servers bepaald worden of de game legaal is. Zo niet, dan wordt de verbinding verbroken.