min

Tags in dit artikel

, ,

Maxis heeft op het EA-blog een verklaring geplaatst over de problemen met SimCity. Maxis laat weten dat spelers van SimCity binnenkort een gratis game kunnen downloaden vanwege de problemen.

Lucy Bradshaw, general manager bij Maxis, laat weten dat de situatie al een stuk verbeterd is door het toevoegen van nieuwe servers. Ze laat ook weten wat er fout is gegaan, namelijk dat er een stuk meer mensen de game gingen spelen dan geanticipeerd tijdens de bèta.

Maxis, dochterbedrijf van EA, geeft toe dat dat een "domme fout" is geweest en laat weten nog altijd extra servers bij te plaatsen. In de afgelopen twee dagen is de servercapaciteit met 120 procent vergroot. Daardoor is het aantal weggevallen verbindingen bij gamers gedaald met 80 procent.

Om spelers te compenseren voor al deze problemen wordt een gratis downloadable game aangeboden uit het EA-portfolio. Op 18 maart zullen gamers van SimCity een e-mailbericht krijgen hoe ze dit gratis spel kunnen verkrijgen. Om welk spel of welke spellen het gaat, is nog niet bekendgemaakt.

SimCity lanceerde op 5 maart in de Verenigde Staten en had direct last van serverproblemen. Twee dagen later lanceerde de game in Europa en ook daar ging het fout. Zo erg dat er massaal vraag is om het geld terug te krijgen na aankoop van de game.

Overigens is EA tijdelijk gestopt met de marketingcampagne van de game in de Verenigde Staten vanwege deze problemen. Dit meldt Polygon op basis van een e-mail die EA naar zijn partners heeft uitgestuurd. De servers kunnen het huidige speleraantal al niet aan en met promotie kan dat aantal alleen nog maar oplopen, zo is de redenering. In Europa gaan campagnes nog gewoon door.