1 min

Afgelopen donderdag maakte Google bekend dat Google Reader binnenkort zou worden uitgefaseerd. Dat kwam de zoekgigant op flink wat commentaar te staan, een petitie om Google Reader te behouden leverde al meer dan 120.000 handtekeningen op. Feedly, een concurrerende RSS-lezer, leeft echter helemaal op na het nieuws.

In 48 uur zouden al zo’n 500.000 gebruikers van Google Reader de overstap hebben gemaakt naar Feedly, daar maakt de dienst melding van op zijn blog. Ook de Twitteraccount heeft het op het moment zwaar, gebruikers dienen verzoeken in voor nieuwe functies en versies voor de software. De iOS-applicatie van Feedly wist zijn weg naar de top 3 van gratis applicaties te vinden in de App Store.

Om het groeiende gebruikersbestand te kunnen bedienen heeft Feedly zijn bandbreedte vertienvoudigd, nieuwe servers toegevoegd en een suggestie-afdeling op het forum geopend. Feedly verwelkomt de nieuwe gebruikers en belooft de komende 30 dagen op wekelijkse basis nieuwe functies te introduceren.