Feedly heeft een betaalde variant geïntroduceerd van de gratis rss-lezer. Met de betaalde versie krijgt de gebruiker de mogelijkheid om te zoeken in de RSS-berichten, ook is de dienst via https te benaderen, is er ondersteuning voor Evernote en is er uitgebreide ondersteuning aanwezig.

Feedly heeft te maken met een extreme groei aan gebruikers nadat Google besloot de stekker te trekken uit de Google Reader. Het aantal mensen dat gebruik maakt van de reader zorgt ook voor een hele hoop extra kosten in hardware en bandbreedte. Wellicht dat Feedly hoopt met het betaalde abonnement wat extra omzet te genereren.

Voor een bedrag van 5 dollar per maand of 45 dollar per jaar kunnen gebruikers zich abonneren op Feedly Pro. Grote vraag is alleen of gebruikers willen betalen voor een abonnement waarbij ze in veel gevallen alleen een zoekfunctie extra krijgen. Niet iedereen gebruikt Evernote en verbinden via https is ook niet voor iedereen nodig. Het gaat uiteindelijk om een RSS-lezer met publiekelijk beschikbare informatie.

Feedly belooft overigens wel in de toekomst met meer unieke features te komen voor de gebruikers met een Pro-abonnement. Tot die tijd verwachten wij niet dat het storm zal lopen. Ondanks dat Feedly een actie houdt waarbij de eerste 5000 abonnees die 99 dollar betalen een levenslange licentie krijgen op het Pro-abonnement.